Tuesday, March 13, 2012

Geçmişteki bir anı --9.Bölüm

9.Bölüm


Siwon dün gece geç yattığı için kalkması öğlen saatlerini bulmuştu. 
"Okul başlayınca erken kalkmaya nasıl alışacağım ben ya" diye düşünürken okulun yarın başlayacak olması bunun cevabını öğrenmesinin yakın olduğunu aklına getirdi.

Kalktı elini yüzünü yıkayıp bir duş aldı mutfakta annesinin hazırlayıp dolaba koyduğu aperatiflerden birşeyler atıştırırken cep telefonu çaldı ve ağzındakini yuttuktan sonra çalan telefonu susturmaya karar verdi.

"alo" dedi telefondaki Shiwoo'ya.

İkili lisenin ilk yıllarından beri aynı sınıftaydılar ama bu ne yazık ki üniversite için geçerli değildi. Shiwoo bu yıl için üniversite giriş sınavlarında başarısız olmuş seneye tekrar deneyecekti.

"Yarın okul zımbırtısı yine başlıyor artık meşgul biri olup çıkarsın sen, bugün biraz takılalım mı?" dedi küçük bir sitemle beraber.

"oğlum ne zamandı kız kaprisleri yapar oldun sen ya" dedi siwon bir yandan da dolaptan çıkardığı kimbaptan  ağzına attı.

"nerdesin? ne yapalım?" dedi sonra da

Shiwoo ise "rainbow kafe'de olcak bizimkiler, oraya gideriz sonrasını düşünürüz" dedi.

Telefonda ikili birbirine "görüşürüz" dedikten sonra hazırlanıp evden çıktılar.

**------******-------**

Yuri ve Yoona dükkanlara girip çıkıyor. Beraber dolaşıyor, olup olmadık yerde resimler çekiniyor. Sanki artık  orada yaşamıyorlar da sadece turist olarak gelmiş gibi davranıyorlardı. 
Yuri bir haftadır Seouldeydi ama Yoona'sız hiç de çılgın şeyler yapmazdı. Yoona'da Yuri olmadığında o kadar sessiz sakin bir hale bürünürdü ki.

Kızlar gezmekten yorulmuşlardı, gözlerine güzel görünen bir kafeye oturdular ve iki icetea istediler en sevdikleri olan şeftaliliden.

Sıcak günün ve yorgunluklarının üstüne içtikleri soğuk çayları ile birlikte beraber çekindikleri resimlere bakıyorlardı. 

Yan masada kendi yaşlarında olduğu bir grup kızlı erkekli grup oturuyordu ve beraber yaptıkları çılgınlıklara sadece yeni bir tanesini ekliyor olacaklarını düşünerek Yuri; “biraz sosyalleşelim mi?” dedi.

Bunun ne demek olduğunu bilen Yoona elindeki fotoğraf makinesını kılıfına koyarak sırt çantasına koydu ve ikili beraber ayağa kalktılar.

Yan masaya giden ikiliden sözü alan Yoona olmuştu “selam” dedi en doğal gülümsemesi ile birlikte, “sizinle birlikte oturabilir  miyiz?”

Masadaki çocuklar önce kızlara sonra birbirlerine sonra tekrar kızlara baktılar ve iki erkek hemen ayağı kalkarak sandalyerlerini kızlara verdiler ve bu sırada da kendilerine yan masadan bir sandalye çekerken, “neden olmasın” dediler. Gruptaki iki 3 kız biraz bu durumdan rahatsız olmuş gibi davransalarda kızlara müsaade ettiler

Yuri ve Yoona önce kendileri tanıttı onlara öğrenci olup olmadıklarını sorup, kendilerinin öğrenci olduklarını söylediler.

5-10 dakika sonra masadaki kızlarda bu iki kızın aslında fena kimseler olmadığına kanaat getirdiler.

Yuri ve Yoona ikinci buzlu kahve siparişlerini verirken masadaki diğerleri de içecek bir şeyler aldılar. Bu sırada Yoona çalan telefonuna cevap verdi. Arayan yengesiydi ve yarın Seoul’e gelceğini söyledi Yoona’ya, yarın görüşmek için sözleşip telefonu kapattığında, oturdukları masadaki gençler kendilerine doğru gelen iki kişiyle  uzaktan selamlaşmaya başlamışlardı.

Masaya doğru gelen ikiliden birisi gözlerini dikmiş Yoona’ya bakıyordu, önce sağına bakan Yoona o kişinin kendisine baktığına kanaat getirdiğinde ise bakışlarındaki samimiyetin neden kendine bu kadar tanıdık geldiğini düşünüyordu.

No comments:

Post a Comment